Portabella proposa un bicing de motos elèctriques a Barcelona

El candidat de la coalició UxB Jordi Portabella proposa la creació d’un servei públic de motos elèctriques semblant al bicing si torna a formar part del Govern Municipal. Aquest servei inclouria 200 punts de distribució amb un total de 1.200 motos elèctriques d’ús públic al final de la següent legislatura.  Segons Portabella “aquest projecte contribuiria a facilitar la mobilitat i a reduir els elevats índexs de contaminació, però també ofereix la oportunitat industrial a Catalunya de començar a produir i exportar vehicles elèctrics”. I es que el candidat d’UxB assegura que les motos serien de fabricació catalana. També ha afirmat que “estimularem la compra de motos elèctriques amb la gratuïtat de l’aparcament en aparcaments municipals durant un any”.

Aquesta es una de les propostes més importants que Portabella ha fet en declaracions a MotosElectricas.net en resposta a la qüestions sobre mobilitat que vam plantejar als candidats (veure el post La mobilitat sostenible segons Hereu i Gomà). Portabella també proposa un model de mobilitat sostenible basat en “millorar l’espai públic fent-lo més accessible i amable per als vianants” i en una millora del transport públic que consistirá en “fer-lo arribar a tots els racons de la ciutat, incloent polígons industrials i grans àrees de lleure, i en millorar els accessos”.

En quant al transport privat vol “estudiar la limitació de l’accés dels vehicles de combustió interna als centres de la ciutat, com ja ha proposat Esquerra durant la present legislatura” i “potenciar l’ús del vehicle elèctric i híbrid en el serveis: taxi, carsharing, cos de bombers, ambulàncies, policia, serveis socials, proveïment comercial, etc…”. Segons Portabella des de UxB l’aposta per la mobilitat sostenible és clara “tant per millorar la qualitat de l’aire de Barcelona, com per la creació de llocs de feina”, ja que proposen “un impuls clar i decidit als vehicles elèctrics i híbrids, estimulant la nostra pròpia indústria”.

 
Miguel Guilarte